Ett nytt rosornas krig

SvD skriver det rätt ut – dags för ett nytt rosornas krig. Mona lyckas – åter igen – att reta upp fackföreningsrörelsen och vette tusan om kombinationen Wanja stannar kvar som LOs ordförande och Monas ständiga grodor bäddar för detta. Och inte bara det – valet till Europaparlamentet samt valet nästa år kan vara i fara för (S). Självklart att trenden varit nedåtgående, men detta var nog spiken i kistan.

Jag förstår inte vad (S) har att säga till om när det gäller LOs ordförande och dennes förehavanden. Att skylla dåliga opinionssiffror på AMF-skandalen är rätt insiktslöst och visar på hur Partiiiiet egentligen mår. Inte så bra. Och när Monas kritik nästan hade glömt, så kläcker hon ur sig ett godkännande av att Wanja sitter kvar. I ärlighetens namn – (S) hade nog stigit i undersökningarna om människan höll tyst en vecka.

Det finns en chans kvar för ”di vänstre”: en fantastisk comeback på 1 maj men två riktigt bra tal från de bägge topp-damerna. Om inte så är loppet verkligen kört. Undrar vem som får det tveksamma nöjet att skriva dom två talen?

[SvD1] [SvD2]