Bra ruter från DN

Pernilla Ström på DN har idag skrivit en riktig räpa mot Jämtin. Bör läsas:

Det fanns dock ett problem som oroade en del av mina styrelsekolleger. Skolorna var på sina håll helt enkelt lite för lönsamma, marginalerna lite för goda. Visserligen var skolpengen lika för alla, kommunala liksom privata utförare. Men det skulle, fruktade de, kunna sticka politikerna i ögonen om man visade att det faktiskt gick att tjäna pengar på att driva en skola efter sunda ekonomiska principer.

Mina egna funderingar var andra. Som styrelseledamot var jag självklart glad över resultaträkningen. Som skattebetalare rasade jag dock inombords över vad just dessa siffror också påvisade:

Så mycket misskötsel! Så mycken ekonomisk inkompetens och dilettantmässig ledning! Så mycket slöseri med männi­skor och materiella resurser! Så mycket pengar som runnit i väg under alla år i ett kommunalt ginnungagap av dålig styrning, usel schemaläggning, ineffektivt lokalutnyttjande, katastrofal personalpolitik och trötta rutiner! Så många skattemiljarder förslösade utan att komma vare sig elever, lärare eller kunskapsuppbyggnaden till godo!

Som sagt – läs.