Att ljuga går ju alltid bra…

Mona Sahlin försöker att släta över de senaste veckornas ras i opinionen (både för partiet och personligen). Och detta gör hon genom en ren lögn.

Effekterna av två år med regeringen Reinfeldt syns redan. Vi har under den moderatledda regeringen trillat ner till tredjeplatsen på World Economic Forums lista gällande Gender Gap Index 2008. Tidigare år har Sverige alltid legat på första plats.”

Tja, först måste man väl säga att tredje plats är ju inte så illa pinkat det heller. Men det som verkligen sätter Sahlin på pottkanten visar sig när man väl läser vidare i rapporten:

Men tittar man noggrant i rapporten så står det på sidan 35: ”Data approximately correspond to the years 1998–2006”.

Alltså när (s) styrde och Mona själv satt i regeringen. Nu försöker hon alltså skylla på regeringen. Enligt SvDs faktaruta (se länk) så beror Finland skutt upp i rankingen att dom har en kvinnlig regeringschef. Så Sverige har alltså inte blivit sämre absolut sett – här har Finland blivit lite bättre. Men det tolkar alltid vänstern som att vi har fått det sämre. Det går alltid att hitta fel när man jämför med andra. *Suck*

[SvD]