Ägghuvuden

Tänkte först skriva ”Hönshjärnor”, men Mattias Svensson (”En helt vanlig $vensson”) hade redan den rubriken. Nåja…

Dårarna som åsyftas är Djurens Befrielsefront (kan dock inte tänka på ordet ”befrielsefront” utan att tänka på scenen i ”Life of Brian”: ”No, WE are the Judean peoples front, not the Peoples front of Judea”). Istället för att rädda 5000 hönor, genom att sabotera ventilationen, så kvädes istället hönsen till döds. Frågan är vad dom hade i åtanke – släppa ut hönorna för att istället dö i den sk. verkligenheten som dom inte är rustade för? Eller vad ventilationssabotaget riktat mot ägaren – så att han skulle få betala reparationskostnader? Ingen som vet – men Sari Komulainen har svar på tal.

– De som producerar ägg gör medvetet pengar på att någon annan lider. Djuren har känslor precis som vi människor, säger Sari Komulainen till Hufvudstadsbladet.

Sari är pressansvarig hos organisationen ”Djurens front för befrielse”.. nej, ”Befrielsens front för djuren” – NEJ – Djurens Befrielsefront (äntligen fick jag till det!). Undrar när dom kommer att börja snatta flugsmällor och råttfällor också. Eller börja befria palsternackor för att ”grönsakerna har också känslor”?

[Aftonbladet]