Snart i en regering nära dig

Hos både Motpol och Ingerö hittar jag detta citat:

Skatter är inte bara viktiga för att få in pengar till den gemensamma kassan. De behövs för att vända resurser bort från improduktiv privat konsumtion till produktiva offentliga investeringar och välfärdsarbete som kommer alla till del. Högre skatteuttag är en del av en ekonomisk moderniseringsstrategi.

Och vem är detta då? Jo, Ali Esbati som i en krönika i Flamman lägger ut texten lite om hur han (och Västerpartiet) egentligen ser på skatter och samhället. Pengarna som man får i lön bör alltså inte i någon större utsträckning att gå till en själv, utan till det ”gemensamma”. Det ”gemensamma” i detta fall betyder att Ali och gänget skall sitta och helt enkelt bestämma var vi skall bo, vilken skola vi skall gå i, vad för jobb vi skall ha osv. Känns skrämmande att detta parti snart kan sitta med i en regering…