Men orka

Lars Ohly har satt sin son i friskola trots att vänsterpartiledaren är emot friskolor.

Har ni hört så galet det är? I dag betalar vi in skattepengar för verksamheter som drivs i bolagsform

Hyckleri? Nja, kanske det, men det hade varit kul att höra vad Lars har att säga till sitt ”försvar” – alltså just varför sonen valde just den skolan. Säker på grund av att den erbjöd en utbildning som han vill gå på, skolan ligger kanske nära hemmet och så vidare. Driftsformen för sonen torde vara helt egalt – alltså borde det vara så för pappan också.

Det som är mest konstigt är att Lars tycker att privata skolor är dåliga:

Privata skolor har färre och sämre utbildade lärare förutom att de ofta saknar en mängd andra funktioner som är viktiga för att eleverna ska kunna tillgodogöra sig kunskap. Det är många föräldrar med mig som oroas över den kaosskola som håller på att skapas

Hade du satt ditt barn i en dålig skola?