Svårt med procenten

Jag vet inte i vilken ända man skall börja i när det gäller skattefrågan. När man läser reaktionerna från vänsterkanten om regeringens skattsänkningar kontra sossarnas skattehöjningar landar man alltid i uttalanden som:

Från var och en efter förmåga, till var och en efter behov – en fullkomligt logisk skattepolitik från min horisont sett.

Varför klagar man då i högan sky? Vi har ju exakt detta i Sverige idag. En som tjänar mer pengar betalar mer i skatt – både i kronor och procent – än den som tjänar mindre (förutsatt att höginkomsttagaren tjänar över brytpunkten för statlig skatt). Vad är då problemet? Vad ska vi räkna – kronor eller procent? Snälla berätta VAD vi skall jämföra och sedan håll er till det… som det är nu hoppar man mellan kronor (”skattesänkningarna går bara till de rika”) och procent (”50 % av skattesänkningen går till de 25 % rikaste”). Hur skall vi ha det…?