Jämtins vinsthat har tagit eld

När Karin Jämtin skrev sin debattartikel trodde jag ändå att det skulle bli lite debatt om detta, men det har verkligen väckt känslorna i bloggosfären. Johan Ingerö :

Jag tror att vänstern begriper att dess värderingar om jämlikhet förvisso delas av många, men att det överhetssamhälle som måste till för att garantera denna jämlikhet är långt mindre populärt. De flesta svarar reflexmässigt Ja på frågan om jämlikhet är positivt. Men när de tvingas välja mellan en denna jämlikhet och, säg, rätten att välja den skola som man tror passar det egna barnet bäst, ja då ligger jämlikheten rätt risigt till.

Ingerö igen

En lång rad statligt ägda företag hade den socialdemokratiska regeringens uppdrag att generera vinst. Om dessa företag hade arbetat bättre utan vinstkrav hade några sådana rimligen inte ställts.

Dick Erixon har också sett igenom Carins text och inser att detta är en välslagen passning till vänsterfalangen i partiet. Det närmar ju sig kongress nu.

Socialdemokratin är inget mittenparti, inget ”lagom”-parti. Inför S-kongresser då man talar till sina egna flyger de renlärigt socialistiska flosklerna från ledande Socialdemokraters läppar.

Lika kul är det att läsa Bengt Silfverstrand och Ali Esbati, vilka – precis som Carin – blir sönderplockade på de ovanstående inläggen. Trevlig läsning, för den som gillar politik.