En mycket bra valfråga

Att friskolor inte skall få gå med vinst skall bli en valfråga tycker Aftonbladets ledare där Helle Klein har hållit i pennan. Det tycker jag är utmärkt idé och jag hoppas att Partiet nappar på denna idé. Tänk vilken valvinnare… för regeringen. Tror att ”vanligt folk” verkligen ser detta som en oerhört missriktad kampanj mot friskolorna.

Skolminister Björklund kan också ställa frågan om staten nu också skall starta byggföretag – skolbyggnader byggs ju av vinstdrivande företag. Eller skolstädet. Eller skolmaten. Eller skolskjutsen. När detta är gjort kan man enkelt dra parallellen till sjukvården. Varför skall vinstdrivande företag tjäna pengar på människors lidande? Nä, staten skall sköta det. Och begravningsbyråer!?! Tjäna pengar på människors DÖD – makabert! Detta måste vi genast göra något åt. Fonus får ta över hela marknaden…

Hoppas att Mona Sahlin sväljer betet.