(S) skriker i högan sky!

Jan Björklunds förslag slog verkligen slint. Troligen har ingen läst förslaget ordentligt. Ingenting i artikeln tyder på det nämligen:

Det är fullständigt vansinne. Det här är ännu ett led i Alliansens nedmontering av Komvux

säger Marie Granlund (S), vice ordförande i utbildningsutskottet.

Vi har en arbetslöshet på över 25 procent för ungdomar under 25 år. Och i stället för att bygga ut Komvux satsar Björklund på i en lag cementera att människor inte ska få nya chanser att utbilda sig.

Är det då bättre att dom sätter sig på Komvux och läser upp gymnasiekurser från G till VG för att ”det kan vara bra att ha”? De som vill höja sina betyg har fortfarande möjlighet att göra det – man får tentera upp dom. Det är så högskolan fungerar och som Mary skriver:

Så visst får man en andra chans även nu. Man får satsa mer själv. Men det är liksom det livet handlar om, att ta eget ansvar. Vi pratar om nästan vuxna personer, inte om småbarn…

Men i Sverige är det fult att ställa krav. Marie (S) fortsätter sedan att vräka ur sig fina ord:

Man måste ge människor nya chanser och ge signaler om att det finns möjlighet att förändra sin situation.
Förutsättningarna för dem som kommer ut på arbetsmarknaden i dag är annorlunda än tidigare:
– De som åker studentflak och sjunger studentsånger i dag kommer aldrig att få guldklockor för lång och trogen tjänst. De kommer att byta jobb och karriär många gånger fler än tidigare generationer. De måste få förutsättningar för det livet också.

Ja, in och läs gymnasiekurser med er så blir det bra.

  • Kalle

    Tack för att någon faktiskt är intresserad av att förstå och inte bara tala. Efter några år på universitet så märks det vilka personer som har komvuxbetyg och vilka som inte har det. Skilnaden är i många fall rent uppenbara.

  • http://www.mikaelmattsson.com Mikael

    Kalle:
    Nja, något sådant har jag inte sett något av och jag tycker att alla har rätt att faktiskt prova på och kämpa för något. Lyckas man skall man ha all credd för det.

    Men du sätter lite huvudet på spiken – alla KAN inte klara av det. Lika väl som att alla inte kan bli snickare, lastbilschafförer, sjökaptener eller vad det är….