Det röd-gröna alternativet

Har aldrig riktigt begripit de rödgröna. Så fort man pratar budget och om sina förslag, är det förslag ”för jobben”. En budget ”för jobben” osv… dock innehåller bara förslagen bidrag, bygga vägar, utbildning och höjda skatter. Aldrig förslag på hur det skall bli fler jobb… märkligt…

Dessutom finns det nu i den gemensamma skuggbudgeten det miljöpartistiska friåret med igen – dock nu under full förnekelse av Mona Sahlin:

”Nu är det varje arbetad timme som gäller och inte friår eller sex timmars arbetsdag. Och inget av det är heller med i vår gemensamma budget.

Dock finns det på sidan 37 i motionen just detta – fast med ett nytt ord: ”utbildnings- och företagsvikariat”. Tanken är dock den samma. En person skall få ledigt ett helt år så länge en arbetslös får jobbet… en idé för jobben? Knappast… dessutom vågar dom inte stå för det.