Gör det enklare för egenföretagarna

Regeringen visar en liten förståelse för egenföretagarna. Den sk. egenavgiften, vilken i stort sätt är det samma som arbetsgivaravgiften, sänks med 5 procent. Som egenföretagare så blir det uppenbart hur mycket pengar som verkligen går i skatt, för löntagare döljs detta  genom att arbetsgivaren betalar in skatten. Egenavgiften skall gå till en försäkring som egenföretagarna i stort sätt aldrig kan utnyttja. Johan Hedin beskriver:

I praktiken är det mycket sällan egenföretagare kan utnyttja sjukförsäkringen, eftersom man helt enkelt inte kan vara borta från marknaden utan att förlora den.

Jag, som själv var egenföretagare i många år innan jag tillsammans med min kompanjon blev småföretagare, vet hur tufft det kan vara att betala våra sjukt höga skatter. (Skatterna är lika höga för anställda, men de är bättre dolda bakom källskattefasaden.)

Särskilt trist har det känts att betala en premie för en försäkring som man aldrig bett om eller kommer att kunna utnyttja.

Sverige har återigen blivit lite mer friare…