Mycket rök men lite eld

Då var det minsann soppkök på tapeten, innan årskiftet 2008/2009. Trots att antalet var häften av vad den tidigare regeringen utförsäkrade – men då UTAN soppkök. Men det blev inte så många som utförsäkrades. Det talades om skräcksiffor då och antagligen kommer det att bli samma visa igen. Mycket prat och lite utförsäkring alltså. Från DN när det begav sig:

Enligt Försäkringskassans bedömning kommer 77.000 personer att ha varit sjukskrivna i 180 dagar den 1 januari. Enligt de nya reglerna kommer deras arbetsförmåga därför att ”prövas mot hela arbetsmarknaden”.

Skräcksiffrorna i dagens artikel är just bara det – skräcksiffror. Verkligheten kommer åter igen att vara ljusare och bättre… Av siffrornas 77 000 personer blev det – 49. Stycken… drygt 0,6 promille alltså. Med samma utslag – eller varför inte, säg det dubbla (!) så borde det nu alltså bli 32 stycken. Ajajaj..

Fler bloggar om detta: intressant.se/intressant