Thomas Mattsson lägger ut rökridåer

Debattartiklarna som de sk. fattiga i Sverige rasar och nu slänger Expressens chefredaktör lite mer bensin på elden:

Expressen har bland annat återgett hur Rädda barnen och Socialstyrelsen larmat om att dålig ekonomi drabbar också svenska barn. Detta är naturligtvis tabu att tala om för många, men flera familjer har trätt fram i tidningen och berättat.De retar. Fattigdomsbegreppet kan man diskutera, i radiodebatten i går sa Rädda barnen och Socialstyrelsen att det omfattar cirka 5-12 procent av svenska barn, men det är ändå fascinerande hur några reagerar.

Men käre Thomas, genom hela debattinlägget så klagar du på folk som ”raljerar” över avsaknaden av semesterresor till Thailand och märkesjeans för att det banneme verkligen ÄR fattiga människor som ni skriver om i artikeln. Problemet är bara att det görs med rökridåer, man är väl för tusan inte fattig bara för att man kokar ju 10 liter korvsoppa! Det kan ju vem som helst göra som gillar och laga mat och frysa in. Jag gör också matlådor. Dock inte just soppa (det läcker gärna) men annan mat – vart går fattigdomsgränsen Thomas?!? Vid sex matlådor…?

Sedan fortsätts det att skrivas paragrafer om jeans och semestrar. Inte en uppgift om verkliga inkomster, hur dom bor, vad man kan sälja osv. 14-årige Gustav kanske kan försöka hitta ett jobb för att kunna köpa sina jeans?

Läs även en bra artikeln på Newsmill.