Lögn, förbannad lögn och statistik

Alliansfritt Sverige, en helt opartisk politisk blogg, har av någon anledning räknat hur många gånger ”regeringsbloggar” har skrivit om arbetslösheten under 28 juli – 1 augusti. Resultaten är ”beklämmande” – endast 1,17% av inläggen på de 392 bloggarna har omnämt arbetslösheten. Men som Edvin nämner:

Gjorde en snabbkoll och såg att jag visst har skrivit om arbetslöshet. Närmare sagt, ungdomsarbetslöshet. En halv tumme upp för Bardh och Björklund öppnar nya dörrar.

Dock har rapportförfattaren Johan meddelat att Edvins blogg undersöktes den 28 juli. Vi ställer oss då genast frågan vilka andra inlägg som har missats på de övriga bloggarna. Dessutom meddelar Edvin att blogglistan innehåller bloggar som är rent personliga.

I en kommentar på Alliansfritt Sverige frågar en person om det har gjorts någon jämförelse med oppositionsbloggar – om man skall kritisera en grupp för att dom gör något för sällan, måste man jämföra med några andra och berätta hur många gånger DOM gör det. Det är dock inte intressant för AS – dom granskar ju bara regeringen 🙂 Att sedan bloggarna skriver om annat är heller inte intressant. Säg klimat eller frihandel eller något annat – MÅSTE man verkligen skriva om arbetslösheten? Tydligen…