Well put Mats!

De gångerna som har jag läst om Mats Qviberg så säger karl alltid bra saker. På ett bra sätt som i stort sätt vem skulle förstå. Idag i Expressen så lägger han ut texten om kapitalism på ett oerhört bra sätt:

På senare tid har många inom vänstermedia förtjust proklamerat marknadsekonomins död och USA:s fall på grund av den nuvarande finanskrisen. Det är hög tid att dessa okunniga påståenden får mothugg.

Den egentliga innebörden av kapitalism och marknadsekonomi är ägandet. Rätten att nyttja det man äger och rätten att skörda frukterna av sina ansträngningar och sitt risktagande. I grund och botten är detta samma sak som entreprenörskap. Om man riskerar sin privatekonomi och belånar huset för att starta ett företag och arbetar hårt så ska man också få behålla det värde man skapar. Det är inte för att vara snäll som bagaren går upp mitt i natten och bakar. Han gör det för att tjäna pengar.

HaX skriver också om detta…