Vänstern har bara inte fattat

Ung Vänster är en blogg som jag har i mitt RSS-flöde. Mest för skoj faktiskt, den är rätt rolig att läsa. Inte sällan träffar dom handen som håller spiken snarare än huvudet på den samma, men här missar man banneme hela plankan:

Underligt men bra om EU från Timbro
Oj, vad är det här? Världen känns lite upp och ner när jag läser den här EU-kritiska artikeln från näringslivets tankesmedja Timbro. De har granskat EU:s propagandamaskineri och är kritiska till att miljarder av våra skattepengar går åt till kampanjer och mediasatsningar som ska göra medborgarna mer EU-vänliga. Man kan nästan tro att Timbro gått och blivit progressivt. Konstigt. Men bra artikel. Läs den.

Man är så förblindad av att kranka ner på Timbro att man inte inser att Timbro för det mesta förespråkar frihet för medborgarna från statlig inblandning i allmänhet och onödigt spenderande av skattepengar i synnerhet. Vänsterungdomarna tror fortfarande att den ursprungliga idéen med frihandel och öppna gränser och marknanden fortfarande finns i EU, men den är mer på papper. Jordbrukssubventioner, regionalfonder, politiker, regler om vart annat. Trodde att det var det som vänstern VILLE ha det.

Uppdatering: Hanna Wagenius håller med om att vänstern är ute och cyklar…