Då fick vi veta det

Skönt att äntligen få det uträtt. S+V+MP vill alltså ta åt sig mer än hälften av din inkomst för att sedan ge tillbaka dom till dig utefter det dom tycker är bäst för dagen. Idag har Sverige världens näst högsta skattetryck, men Danmark som innehar förstaplatsen kommer snart med skattereformer som petar upp Sverige på nummer ett igen. Och de röd-gröna verkar vilja att Sverige drar ifrån i den ligan. Först till 100% vinner ? Dick Erixon:

De hävdar att de har folket bakom sig och hänvisar till en vinklad opinionsmätning. Man borde frågat väljarna om de vill se sin egen månadslön sänkt med 1000 kr i månaden genom avskaffat jobbavdrag. Då skulle svaren bli helt annorlunda.

Om man nu tror att detta är en valvinner det får vi se. Jag tror dock att vi börjar se en viss attitydförändring gentemot skatter. Högre skatt betyder inte bättre vård-skola-omsorg, det har Skattebetalarnas förening visat om och om igen. Mer än hälften av skatterna går till bidrag och ersättningar – något som vi hade kunnat klara själva, om nu inte skatten hade varit så jäkla hög. Vi är som sagt beroende av att ersättningsnivåerna blir så höga som möjligt – inom det område som passar oss just för tillfället. En höjning av A-kassan är bra nu när arbetslösheten är hög, maxtaxan på dagis i slutet av 2000-talet var bra för barnfamiljerna med alla 90-talister.