Skall Allsången bli gräddfil?

Monaforpresident skriver idag om att sjukvård är som Allsång på skansen som svar på SvDs ledare härom dagen:

Vård, likt sittplatserna vid allsång på skansen, är en ändlig resurs. Vid kan bara behandla ett vist antal patienter varje dag, precis som bara ett vist antal personer får en sittplats framför scenen på skansen. När nu resursen är ändlig så behövs ett sätt att fördela resursen, vem ska få vård eller vem skall få en sittplats. Som röd bloggare föredrar själv ett system där den som blir sjuk först får vård först, och att de med störst medicinskt behov prioriteras framför de med lägre.

Nu är det ju så att Allsång finns det lite överallt i landet. Skall man se det på TV så kan man slå över på Fyran eftersom det sänds från Liseberg.

Således som blå bloggare, tycker jag att man skall tillåta vem som helst att starta en allsång, samt att var och en får en Allsångs-peng som man sedan ger till den Allsång som man vill gå på. Liseberg är ju exempelvis bra mycket närmare än Stockholm för mig och kanske även ligger på en annan dag och/eller en annan tid. Eller så gillar jag Lotta mer än Anders.

Dom som nu köper en biljett till Liseberg går inte före dom som står i kö till Skansen. Visst, det är Allsång på bägge ställen, men två olika program, olika artister, olika tider. Bara samma, fast olika… Monaforpresident tycker istället att politiker skall ta pengar från alla i landet och sedan själva bestämma vart Allsången skall hållas. Även om du inte går, så får du betala. Vill du gå på Allsång får du ta ledigt från jobbet och ställa dig i kö… Då hade jag nog också köpt mig en privat Allsångsförsäkring…