Sundbyberg har svårt att hålla i pengarna

Detta har varit en liten följetong, de kommunala utgifterna i Sundbyberg. Kommunen har blivit kritiserad av ett antal personer för utgifter som baseballsarenor och badhus, samtidigt som man drar ner på skolan. Nu har nästa bomb briserat.

Helene Hellmark Knutsson ville så gärna till Brasilien att hon själv skrev ett brev till staden Taboão da Serras borgmästare. Och snart fick hon svaret att hon var välkommen “för att etablera ett vänortssamarbete”.

I mars checkade kommunstyrelsens ordförande in på Arlanda, en resa som kostade skattebetalarna i Sundbyberg 50 000 kronor.

I fredags skrev en replik till SvD Ledarredaktion från ovanstående Helene:

Finanskrisen drabbar Sveriges kommuner hårt. Vi vet att aktivitet i ekonomin, jobbsatsningar, människors livskvalitet och investeringar i såväl välfärd som hälsa och kultur är viktigare än någonsin i en lågkonjunktur. Vi kan inte sitta och vänta som regeringen valt att göra. Då fördjupas och förlängs lågkonjunkturen och dessutom står vi dåligt rustade när det vänder.

Jojo. Att galenskaper som detta får fortgå är för mig helt främmande. Kommuner skall inte bedriva utlandspoltik och det känns ju jäkligt lämpligt att välja en vänort i just Brasilien. Dessutom har det, enligt oppositionen, inte fattats något beslut om att inleda ett vänortssamarbete.

Röstar Sundbybergarna på samma majoritet i nästa val förtjänar man banneme neddragningar i skolorna, eller skattehöjningar.