Strejka mot EU !

Bästa idéen på länge… det kostar oss ca 2 miljarder kronor och 20 000 ton CO2 (om gasen nu verkligen leder till global uppvärmning) att flytta EU-parlamentet från Bryssel till Strasbourg varje år.

Jouyet hävdade, med TT: ord (6/12 2008), att Strasbourg är ”en symbol för fransk-tysk försoning som är mer levande än någon gång tidigare. Särskilt i tider då 90-årsminnet av vapenstilleståndet i första världskriget just uppmärksammats.”

Med all respekt för de miljontals liv som gick till spillo under 1900-talet på grund av fransk-tysk animositet: Detta är absolut struntprat! EU är visserligen ett fredsprojekt, men den europeiska freden i dag hänger naturligtvis inte på EU-parlamentets hattande mellan Belgien och Frankrike.

Just så! Så, ni EU-parlamentariker – stå på er och strejka lite!