Solidariska dumheter…

Ibland blir verkligheten nästan värre än vad man skulle kunna tro. I Växjö har en vänsterpartist uttryckt sig såhär:

Vi kan agera för hela kommunsektorn, visa solidaritet med de kommuner som har det besvärligt.

Och vad pratar karln’ om? Jo – att eska pengar från staten. Till saken hör att Växjö – med borgerligt styre – har sparat i ladorna och behöver inte pengar. Iaf inte för 2009. Man är alltså solidarisk för att man eskar pengar som man egentligen inte behöver och gör så att de kommuner som VERKLIGEN behöver pengar får mindre att dela på. Logiken är helt fantastisk och skrämmande på samma gång.

Kommuner har problem idag, men det är inte sällan egenförvållat. Botkyrka skall bygga skidtunnel (precis som Torsby) och självklart ställer man sig frågan om inte den sk. ”kvartalskapitalismen” också finns hos politiker. Fast låt oss kalla den för ”mandantskapitalism” eller ”konjungturskapitalism”. Läs vidare på Newsmill om kommunpolitikern som inte vill ha pengar från staten.

[SvD ledarblogg] [Johan Ingerö] [Smålandsposten] [Svd – Botkyrka] [Idrottens affärer – Torsby]