Har LO styrt Aftonbladet?

LO äger 50,1 procent av Aftonbladet och nu har förre chefredaktören Anders Gerdin skrivit en krönika om hur LO har velat styra innehållet i tidningen.

Men Aftonbladet verkar LO-basarna ha tid med. I går kväll avslöjade Resumé att Wanja Lundby-Wedin och Erland Olauson, som båda sitter i Aftonbladets styrelse sedan många år, ska ha krävt att två av tidningens profilerade krönikörer skulle tystas.

Det handlar om debattredaktören Lotta Gröning och politiska kommentatorn Lena Mellin.

Lotta Gröning har jag aldrig haft mycket för, hon ÄR (S)-märkt. Lena Mellin har jag dock mer respekt för – hon är helt enkelt mer saklig. Inte konstigt att LO vill göra sig av med en sådan.

Wanja låter dock hälsa genom sin pressektretare att detta naturligtvis inte är sant. Dock vet vi ju vilken engagemang Wanja har i de styrelseuppdrag som hon sitter i. Hon har nog helt enkelt blivit lurad och förd bakom ljuset igen 🙂

[Expressen]