Mona stödjer Wanja och opinionen är jämn

Mona har nu gått ut och visat sitt stödj för Wanja efter pensionsskandalen. Och i hennes vanliga anda lyckas hon säga fler saker i samma mening – fast liksom utan någon mening:

Jag har förtroende för Wanja Lundby-Wedin som LO-ordförande, men jag är också med och är kritisk till bonus, höga lönenivåer, pensionsvillkor, oavsett om det sker i ett bolag som AMF eller i SEB eller någon annanstans i samhället

Ursäkta – vad menar hon? Det är inte bra, men det är okej, fast inte bra samtidigt som det inte gör så mycket att man gör något som är dåligt fast det egentligen inte är det?

Men det visar sig nu också i opinionsmätningarna. Visserligen leder de röd-gröna, men med ett övertag på endast 3,9 procentenheter. Och då gjordes undersökningen INNAN Mona gick ut och stöttade Wanja. Frågan är också om skatteutspelet från (S) har slagit igenom i undersökningen (att vi skall beskatta oss ut krisen).

(MP) noterar sin lägsta notering sedan valet och all rätt – när klimatfrågor och kärnkraft inte ligger på dagordningen så försvinner de partier som inte anses ha något förtroende för dessa frågor bort från rampljuset. Synd, men tanke på MPs kritik mot återinförandet av förmögenhetsskatten.

Lika glädjande är att enfrågepartiet (SD) ligger med god marginal utanför riksdagen: 3,3% Återigen – när det är finanskris lutar man sig på partier som anses kunna hantera dessa frågor. Det är därför (M) ökar…

[Aftonbladet – Sahlin stödjer Lundby][DN – Oppositionen i knapp ledning]