Kommun till Lyxfällan

Äntligen så kanske Lyxfällan kan göra något mer än att bara hjälpa privatpersoner: nämligen att hjälpa kommuner som inte riktigt har koll på pengarna. Micke Engh från Ekshärad har nämligen anmält Hagfors kommun till programmet.

De är helt inkompetenta, de måste tydligen ha nån som hjälper dem innan det går helt åt skogen, säger han till Värmlands Folkblad.

Det hade verkligen varit ett intressant program att se hela kommunstyrelsen stå framför tavlan och lägga upp tusenlappar i de olika kolumnerna… hoppas att TV3 nappar!

Uppdatering:

Jag läste ju bara Johans inlägg – nu är det ju tyvärr så att artikeln i Aftonbladet redan ger informationen att programmet HAR sagt nej. Dessutom får man se hur kommunen ser på frågan:

Kommunalrådet Mikael Dahlqvist anser själv att kommunen ”brottas med enorma problem” men uppger dock att det aldrig hade varit aktuellt att delta i ”Lyxfällan”. Han ser själv en annan lösning på problemet:

– Om ni vill hjälpa oss så hjälp i stället till att påverka regeringen, så att de ökar stödet till oss och andra utsatta kommuner i landet, säger han till Värmlands Folkblad.

Vanligt sosse-tänk helt enkelt. När det inte funkar med ekonomin skall staten hjälpa till. Inget eget ansvar eller något som helst försök att sopa framför egen dörr först. Men det är lätt att vara kaxig när regeringen är av ”fel färg”.

Om man hade varit konspiratoriskt lagd hade man ju kunnat tro att (S)-kommunerna VILL köra ekonomin i botten för att få chansen att klaga på regeringen. Men sådant lämnar jag till vänsterdebattörerna – det är liksom lite mer deras stil.

[Johan Ingerö] [Aftonbladet]