Men ta tag i det då !

Välkommen till Sverige. Där polisen resurser läggs på narkotika, droger, sexhandel och skattemål. Brott som begås mot vanligt folk gör man ingenting åt. När man väl lyckas blir det bara en klapp på huvudet när samhället säger ”aja-baja” till personerna som döms.

Här är en som har tröttnat efter år av trakasserier.

Pälshandlaren Göran Larsson lovade sig själv att inte ge vika för djurrättsaktivisternas trakasserier. Men när hans tre döttrar hotades fick han nog – nu slår han igen butiken.

– Jag vågar inte riskera att något händer dem, säger han.

Två har dömts i domstol, men bara till böter. Nu har dock Göran tröttnat och med all rätt.

Varför nu ingen verkar vilja ta tag i rättsrötan i Sverige är svårt att säga. Det kan bli så att just polis och rättsväsende blir en av de stora valfrågorna i 2010 års val, men då måste ju någon börja prata om det. Just nu är det ingen som gör det.

Jag lider stort med Göran idag.

[Aftonbladet]