Och staten skall förstås rädda allt

(s) har ju lagt sin skuggbudget och det är enkelt att göra det när motståndaren redan har lagt sin – allt blir mycket enklare att övertrumfa. Lägger regeringen förslag på 3 miljarder, blir det enkelt att lägga 3,3 miljarder och verka mycket duktigare. Dessutom har ju (s) en guldläge i och med att Alliansen har skött finanserna så väl att det finns 30 miljarder i reformutrymme. Det hade inte (s) klarat av – bara så att ni vet…

Efter Volvos varsel vill ju förstås (s) rädda allt och alla genom att ge 1,5 miljarder till Vinnova för att styra upp utbildningar till den personal som får lämna Volvo. Vad dom skall utbildas till är oklart och vart dom sedan skall jobba någonstan är lika oklart det. Tveksamt hur många riktiga arbeten 1,5 miljarder blir – nä, (s) vill självklart stoppa undan alla arbetslösa i utbildningar så att dom har något att göra under tiden. Pappa staten löser det mesta.

Se på Volvo Lastvagnar, det är ett företag som har kraft att komma igen när konjunkturen vänder. Då vore det olyckligt om den personal man kommer behöva har försvunnit.

”Försvunnit”. Nä, med utbildningarna vill bara (s) skaffa en behållare tills dess att Volvo börjar anställa igen. Undrar om man är lika frikostig med ”utbildning” om exempelvis Swedbank börjar sparka banktjänstemän? Troligtvis inte – det är ju liksom fel fackförening vi pratar om.

Vore det inte bättre att använda pengarna till att sänka skatter på småföretagande? Minska reglerna? Att långsiktigt ta bort förmögenhetsskatten (som s nu lovar att återinföra) så att människor kan få en möjlighet att spara ihop till en buffert som används till tider som denna ? Regeringen har ju dessutom (nån glömde väl bara att skriva det) satsat många hundra miljoner (orkar inte leta upp siffran) på infrastruktur i Västra Götaland – något som under många år har försummats av tidigare s-regeringar. Undrar varför Volvo har det tufft…?

Nä, istället skall alla som tjänar upp till 30 000 kronor få 80% i A-kassa och fortsätta med beskatta låg- och medelinkomsttagare hårt. Bara det näst högsta i världen för tillfället

[Aftonbladet]