Sparar 160 miljoner – KU-anmäls

Detta säger väl lite hur vissa människor ser på saker. Nyamko Sabuni (fp) har blivit anmäld till KU av Eva-Lena Jansson (s). Och för vaddå? Jo – för att bara ha använt 240 av totalt 400 miljoner som är avsatta för jämnställdhetsåtgärder.

Nyamko har alltså sparat 160 miljoner. Av våra pengar. Hon borde, som Per Gudmundson skriver, snarare få medalj. Finns det inga projekt att driva, ja varför ska man då spendera pengar ”bara för att man har dom”. Undrar om Eva-Lena har samma inställning till sin privatekonomi.

Tänk om fler inom den ”offantliga” sektorn kunde ha samma inställning som Nyamko. Tyvärr blir det väl oftast så att dom nästkommande år belönas med en sänkt budget, vilket knappast ger några incitament för att skärpa sig. Bättre att bränna pengarna när man har dom! Hemska tanke att Sverige styr efter sådana principer!