Pussla & lappa

Vissa idrotter räknas som friskvård, men andra gör det inte. Det är ok för ett företag att sponsra ett gymkort men inte en ridlektion. Tai chi och zonterapi är också godkänt, men inte golf. Det är tyvärr så här det blir när staten försöker att lappa och laga i sitt enorma skattetäcke.

Problemet blir ännu mera tydligt när Lennart Sacrédeus (kd) som sitter med i skatteutskottet säger:

Pokerspel ingår definitivt inte i detta, men jag tror att curling skulle accepteras. Även om det bara är en liten promenad bort till kloten så är det ändå en sport. (Min fetstilning)

När vi har politiker som inte vet att curling-”kloten” egentligen heter stenar – då borde väl man snabbt inse att dom inte skall hålla på med att dra gränser hit&dit. Förslaget som näms i artikeln är ju klart åt rätt håll. Företaget får skattefritt sponsra vad som helst upp till 2000:- Tror knappast att något företag skulle sponsra poker (möjligtvis ett spelbolag) men om man nu vill sponsra curling eller golf eller ridning eller fotboll eller boule eller vad det nu än må vara, så får väl företaget göra det.

Inte svårare än så!

[SvD]