Ohlys självförtroende på topp

Ohly har nu haft sitt sommartal och vräkte då självklart ut en mängd kritik mot regeringen. Framförallt att skattesänkningarna har fallit ”ojämt” ut mellan män och kvinnor – 57 mot 43 procent. Vi vet väl alla hur det stämmer, nämligen inte alls, men låt gå för det.

Vänsterpartiet vill istället höja och indexreglera statsbidragen, det vill säga höjaanslageni takt med inflation och kostnadsstegringar.Men än så länge har partiet inte kommit överens med S och Mp, varken om nivån på statsbidragen eller om indexregleringen.

Vi se här att det finns rätt omfattande frågor som oppositionen inte har kommit överens om. Däribland Afghanistan-frågan där de röd-gröna partierna representerar tre olika ståndpunkter. Till SVT-Text säger Ohly att oppositionen inte kommer att komma överens i flera viktiga frågor innan valet. Någon som vill lägga sin röst på Grisen i säcken?