Det här med kommunerna

Dick Erixon har tröttnat rejält på komundisskusionen och framförallt GP och Sydsvenskan som nu faktiskt tar kommunernas sida i frågan:

Därför är det ynkligt att läsa så kallat liberala tidningar som Göteborgs-Posten och Sydsvenskan försvarar en fortsatt socialistisk princip för hur dessa verksamheter ska utövas. Det är närmast stalinistisk indoktrinering när dessa ledarredaktioner utgår ifrån att bara stat och kommun med tvång kan organisera kultur och fritid.

GP skiver:

Dock handlar det sällan om ishallar och äventyrsbad när kommuner skär i anslagen till kultur och fritid. Det brukar vara några fritidsgårdar som stängs – gärna i socialt utsatta förorter. Säkert som amen i kyrkan ifrågasätts också behovet av den kommunala musikskolan. De som tycker att ungarna skall gnida fiol föreslås betala själva. Och att låna böcker på biblioteket – varför skall det vara gratis?

Här verkar det inte som dom riktigt har läst Thomas artikel. Det handlar inte om att sätta kulturbudgeten till 0 kronor och lägga ner kultur- och fritidsnämden. Lägger politikerna ner fritidsgården istället, ja då är det felprioriterat ÄNDÅ. Rösta bort politikerna då!

Läs även: SvD

Man behöver inget äventyrsbad för att lära sig att simma eller att lära sig att åka skidor kan väl knappast vara någon nödvändighet för medborgarna (tänker på skidtunneln i Botkyrka). 80 miljoner till ABF i Eskilstuna – man kanske skall ställa hemtjänst för 80 vårdnadstagare mot lite lerdrejar-kurser i ”arbetarrörelses anda”.