Ja! Mer alkohol på bonngårdarna

Jordbruksverket har i en remiss uttryckt sig positivt angående gårdsförsäljning, vilket idag är förbjudet i Sverige:

När vi reser söderut i Europa köper vi vin på vingårdar i Italien, smakar öl på tyska bryggerier och whisky på skottska destillerier, inget konstigt i det. Här i Sverige är detta omöjligt.

Gårdsförsäljningen innebär att en lokal producent av öl, vin eller andra alkoholhaltiga drycker ska kunna sälja dessa på platsen där de tillverkas. Här i ligger en stor möjlighet – såväl för den enskilde företagaren som för konsumenten.

Kan vi inte bara för en gångs skull ta bort denna ofantliga dumhet? Finland klarar ju faktiskt tom av att ha gårdsförsäljning OCH monopol så ni monopolivrare kan ta och glömma det argumentet. Kan vi inte börja behandla svenskar som vuxna människor?