Kränkt utan att veta av det

Vet inte om ni har uppmärksammat artiklarna på SvD.se angående ”dolda kristna symboler” i samhället. Jag orkade först in ens läsa artiklarna, då det lät som typiska kvällstidningsrubriker, men det ligger tydligen något bakom det.

Företaget ”Prisma teknik” i Tibro – som gör tryckknapparna till övergångsställerna – erkänner nu öppet att handen ÄR en kristen symbol:

Men enligt företagets vd Jan Lund så har handen som syns peka upp mot knappen på apparaten en minst sagt okänd betydelse: ”den enda väg som leder till himlen går genom Gud och Jesus.

Att symbolen är okänd och att ingen har uppmärksammat detta förrän någon journalist på SvD inte hade någon lust att leta upp riktiga nyheter, det har ju ingen betydelse. Det JK anmäls iaf:

Om Aftonbladets inslag om att tryckknappselektroniken till övergångsställen innehåller religiösa symboler är sann måste det ju innebära att myndigheter på något sätt bryter mot lagen

Anders Pettersson från Skellefteå fortsätter:

I sin anmälan till JO ifrågasätter han om inte nästa steg blir att ”placera ut islams halvmåne på stoppskyltar och judestjärnan vid väjningspliksskylten?”.

Ja, troligen är det så. Eller inte. Vem tusan stoppar för en halvmåne (varulvar?) och tittar lite extra vänster-höger-vänster så fort man ser en judestjärna. Dumheter! Här var det tydligen en som såg chansen att äntligen få utnyttja någon av samhällets alla myndigheter. Tur att någon tar tag i denna viktiga fråga 😉

[SvD] [Aftonbladet]