Reklamfritt – jotack?

Via SvDs ledarblogg hittar jag detta. Saxat direkt från ”Skuggutredningen” som är något slags försök till motvikt till regeringens kulturutredning. Tur att personer som dessa inte styr i landet…

En kulturminister borde driva att hela samhället skulle totalt förbjuda all reklam. Det skulle inte gå att köpa en annonsplats för någonting. I varje tidning skulle däremot finns en informationnsida dit man man kunde anmäla tex kulturevenemang och oavsett vad det var alla skulle få lika stor plats. Och i stan skulle det vara fritt fram att affischera för kultur och idrottsevenemang men ingen kommersiell reklam frånsett enkla skytar ovanför butiksdörrarna.

Allt skall vara lika och behandlas på samma sätt. Reklam för ett band som Rolling Stones eller Kiss hade varit lika stor och sett likadan ut som reklam för ”Carl Philips längtan” eller ”Stjärnöga”. Företag hade inte kunnat göra reklam för sina varor och produkter, ekonomin hade gått i stå och skatteintäkterna hade rasat. Hoppas då att kulturbidragen hade varit det första som hade dragits in. Fast Stina Oscarsson hade kanske bara sagt ”Men då höjer vi väl skatten”… Fiffigt i så fall…

[Skugg-blogg] [SvD]