För låga straff – ja, det har det alltid varit

Världens mest ödmjuka kvinna skriver idag på Expressen att mördare får för korta fängelsestraff. Grattis och välkommen till dagens Sverige – landet där vi hela tiden ser till gärningsmannens bästa!

En man har mördat sin fru och sedan lagt henne i oljetanken i sitt hus. För detta får han snällt sitta på hotell i fyra år och sedan släpps han fri. Nu tapetserar Expressen hela sin hemsida med hans bild, så livet efter finkan blir nog inte så glatt och positivt – men ändå.

6 år i fängelse blev – för dråp! Då när man slår ihjäl en annan människa och sedan dumpar kroppen i en dieseltank (då man inte vet om kvinnan levde eller inte) är det dråp då? Nope – inte enligt min standard. Mord och inga visor kan man säga. Men inte i Sverige.

Liza har helt rätt att det är ett pinsamt lågt straff. Tyvärr så passar hon ju på att fortsätta med ”mäns våld mot kvinnor”-snacket som jag är evigt tröttsam på. Slår en människa ihjäl en annan människa skall detta bedömas på samma sätt – det hjälper inte hur mycket statestik som Liza briljerar med.

[Liza Marklund] [Expressen]