Privatisera facket?

Många av fackförbunden är ju emot privatiseringar eftersom deras medlemmar då helt plötsligt får lite mer press på sig att utföra arbetsuppgifter billigare och effektivare. Snacka om att trampa stöveln rätt i hela klaveret när fackens EGNA uppgifter börjar privatiseras.

Nu utmanas modellen på ett nytt sätt. Företaget JobbGarant lanserade sina tjänster i förra veckan. Deras affärsidé: att erbjuda arbetssäljare samma typ av tjänster som fackförbunden, men utan några kopplingar till politiska partier och med fokus på individen istället för kollektivet.

Läs mer på Frihetssmedjan.

  • Henke

    Äntligen, jag välkomnar att facket får konkurrens. De erbjuder verkligen inte det som medlemmarna efterfrågar. Dessutom är de inte opartiska då fackombuden också är anställda av företaget de förhandlar med. Bättre som med JobbGarant där man får en opartisk utbildad jurist istället för ett outbildat fackombud som knappt kan stava till arbetsrätt.

    • http://www.gryningsrad.se Gryningsräd

      Skall bli intressant att följa deras utveckling och se hur facken reagerar…