Helt rätt om sorteringsskolan

Skolan i Sverige har problem – stora problem. 36% av 20-åringarna saknar idag gymnasiebetyg och detta är en alarmerande siffra. Skrämmande är ordet.

En stor anledning till detta är det att vad du än läser till, så skall du banneme kunna läsa på högskolan efter din utbildning. Detta leder till problemen vi ser – folk får inte sina behörigheter eftersom dom tvingas att läsa mer teori än vad dom egentligen vill – eller har förmågan att göra.

När de borgerliga har pratat om att ändra på systemet, att låta de yrkesförberedande programmen vara just yrkesförberedande har vänstern gapat i högan sky om ”sorteringsskola”.

Har alltid avskytt det ordvalet, det dom egentligen säger är att bli bilmekaniker eller undersköterska är sämre än att läsa till civilingenjör på universitetet. Därför vill vänstern tvinga även muraren att läsa in högskolebehörighet, fast det enda han/hon vill är att mura. Istället blir det saknade betyg, ofullständig behörighet – till yrkeslivet – och sorteringen är gjort.

Har du inte förmågan att kanske kunna läsa på högskolan, så du sorteras ut.