Oppositionen vet hur en familj skall drivas

Den röd-gröna oppositionen sitter som bäst nu och ”vässar” sina förslag inför valet. På SvD rapporteras nu om den sk. ”familjepolitiken” – alltså hur politikerna vill att familjerna skall bete sig.

Höjt tak i både den tillfälliga föräldraförsäkringen och i havandeskapspenningen.

En helt ny barntidsersättning för småbarnsföräldrar som vill kunna jobba deltid.

Fyra månader eller 120 dagar av föräldraförsäkringen knyts till respektive vårdnadshavare.

”Höjt tak” innebär större utgifter för statskassan till en föräldraförsäkring som redan idag är en av världens mest generösa. Idag kan man få 80% baserat på sin månadslön upp till 26 500 kronor. Detta vill nu de röd-gröna höja till 35 333:- Efter diskussionen angående RUT-avdraget undrar man nu vart diskussionen om ”höginkomsttagare” tog vägen?

”Barntidsersättning” känns som en ”copy-paste” på vårdnadsbidraget som oppositionen kallar för ”kvinnofälla”. Dom fortsätter alltså sin vara trogen att kritisera regeringens politik, men tar själva fram förslag som är exakt likadana.

Och sedan skall barnfamiljerna i landet ännu mindre att säga till om sitt liv. Man höjer skatten för dom och ger sedan samma pengar tillbaka till dom – MEN – bara om man delar dagarna på RÄTT SÄTT. Alltså som politikerna vill. Dagens två tvingande månader skall bli fyra – men Vänsterpartiet tycker detta är för lite. Mer att komma här alltså…