Barnsligt av LO

LO har i dagarna dragit igång det som dom kallar för ”Kalla Sverige”. Nej, det har inte med skidåkerskan att göra, utan mer för att det inte sitter en socialdemokratisk regering i Rosenbad.

Undersökningen har alltså frågat folk om Sverige har blivit kallare pü sistonde. 43 procent svarar ja, 36 nej och 9 vet inte. Som Sanna Rayman påpekar så är 36+9 mer än 43, men det hindrar inte LO från att dra slutsatsen att folk tycker att Sverige helt klart har blivit kallare. Hon fortsätter:

LO har också frågat folket hur viktigt det är att politiker har ”hjärtat på rätta stället”. På denna helt substanslösa fråga svarar 51 procent mycket viktigt och 38 procent ganska viktigt. Såklart.

Aha! utropar LO, och förklarar triumferande att politiker med gott hjärta ”efterfrågas” av 9 av 10 svenskar. Huruvida det finns någon efterfrågan på politiker med hjärna framgår tyvärr inte. Frågan kom visst inte upp.

Rapporten har lite av ett mellanstadieelevsperspektiv på hela frågan. Men om LO vill lägga sina medlemmars pengar på detta, så visst. Känns som att facket i dessa tider borde syssla med att arbeta för sina medlemmar, snarare än den politiska oppositionen.