Oj – måste man jobba?

Via Apelsineld hittar jag ”The Oslo diaries”. Apelsineld beskriver detta bäst själv:

I fem bloggposter jobbar ”Kameleonten” åt ett bemanningsföretag i Oslo, på tre uppdrag. Temat är ungefär: ”Det är väldigt orättvist att man måste arbeta för att försörja sig”. ”På alla arbetsplatser är det ett gott gäng med arbetare som gör sitt bästa för att maska och dölja fel”. ”Vi tar det ganska lungt”. ”Chefer är hemska som vill att man gör ett bra jobb”. ”Fan också, nu blev jag av med uppdraget igen! Jag som verkligen behöver pengarna!”

Passa på att läsa hela inlägget, eller direkt på ”vikariekneg i Oslo”. Har man denna inställning när man väl jobbar, ja då är det inte direkt otroligt att man faktiskt inte har jobb. Vad har människor för problem att bli beordade av någon? Gillar man inte det, ja då får man utbilda sig och jobbar hårt så att man bli någon som snarare bestämmer över folk istället för bli bestämd över.

För att öppna eget lär dessa människor INTE göra.