Jobbar facket för sina medlemmar?

Man undrar ju… VILL man ha dålig publicitet eller har man samma PR-konsult som Mona Sahlin?

Tre byggarbetare fick för mycket betalt, tyckte facket som tvingade de anställda att betala tillbaka 7.500 kronor till arbetsgivaren Håkan Ström Byggnads i Motala

”Anledningen till att de anställda får betala tillbaka lön är att Håkan Ström Byggnads AB felaktigt fortsatt att betala ut en högre lön än avtalet”, säger Byggnads ombudsman Peder Eliasson till tidningen Byggindustrin.

Borde det inte vara så att facket skall jobba FÖR sina medlemmar – inte emot dom? Dessutom, som en kommentar på di.se påpekar – hur skall facket kunna tvinga tillbaka pengar som redan är utbetalade? Min gissning är att man går till företaget och kräver att detta skall dras från nästa löneutbetalning. Man tar sig för pannan…