Pride-flaggan väcker debatt

I Södertälje diskuteras det nu om HBT-flaggan skall hissas på kommunhuset under Pride-festivalen. Att det ens skall bli en fråga. Läser man deras flaggpolicy står det att endast den svenska, EUs och andra nationers flaggor skall vaja där. Regnbågsflaggan passar inte in i den kategorin.

Man kan tyvärr inte vara öppen hbt-person i Södertälje i dag och samtidigt trygg. Att flagga regnbågsflaggan skulle därför vara en viktig symbolhandling – att man visar att man backar upp alla gruppers rättigheter, säger kommunalrådet Tage Gripenstam (C) till DN.se.

Så om HBT-flaggan sätt på taket skall personer känna sig mer trygga? Håller inte Tore där. Frågar en fotbollsförening om dom får låna flaggstången för att dom skall ha en internationell turnering bör svaret också bli nej, vilket inte hade gett några tidningsrubriken. Det gäller att tacka nej till ”rätt” evenemang om man vill ha publicitet. Ännu mer roligt blir det när Pridefestivalen hålls i Stockholm – inte Södertälje. Kanske dom kan flagga för Gothia Cup nästa år?