Märklig defintion av feministisk porr

SvD har en artikel som handlar om feministisk porr. Jag kan hålla med om att den porr jag har stött på inte är speciellt ”jämställd” eller vad man nu kan kalla det. All fokus på tjejerna som alltid visas i helkroppsformat, men där man endast ser killens höfter. Så det är klart man undrar över hur denna porren blir och feministisk porr defintieras enligt Mia Engberg:

Exakt vad som definierar feministisk porr tycker Mia Engberg att det är svårt att sätta fingret på. En av de största och viktigaste skillnaderna från traditionell porrproduktion tror hon är de ekonomiska förutsättningarna, vilket har lett till att alla inblandade i ”Dirty diaries” delar lika på den vinst projektet genererar (”så att inte en gubbe tjänar en massa pengar på någon annans, oftast kvinnans, kropp”).

Grejen verkar uppenbarligen inte vara vad filmen faktiskt visar, utan vart pengarna går när filmen säljs? Den feministiska debatten blir bra lustig ibland. Även Genusmagazinet undrar.