Ingenting ÄR omöjligt

Två ”unga killar” (21 år är man då!) har under 25 dagar rest från Kiruna till Ystad och jobbat sig fram. Dom började med 1000 kronor på fickan och en fulltankad bil och resultatet kan man se på www.roadtrade.se. Dom tröttnade en dag på att deras kompisar klagade på att det inte fanns något jobb och ville bevisa motsatsen.

Om vi kunde resa genom Sverige utan varken CV eller referenser och få jobb längs hela vägen så kanske attityden kring jobbsökande skulle förändras.

Och det lyckades! Killarna, David och Fredrik, har alltså jobbat sig fram genom Sverige och i slutet av resan så stod reskassan på 7387 kronor. Från 1000 spänn till 7387 – inte dåligt jobbat. Även om det är en sak att roadtrippa sig fram och en annan att skaffa sig en sysselsättning som man kan överleva på, så visar ändå ”experimentet” att det FINNS jobb, bara man anstränger sig lite.

Som idéen att sälja ”Water Melon Slush” på Tylösand. Visst, roligt för en dag, men inget man kan leva på. Antar att ”killarna” gjorde allting ”svart” också – allt går utan kvitton. Kanske det snarare är här som poängen är – det går att hitta på grejer att göra och leva på, men för att få allt att ”gå runt” med alla skatter och tillstånd omöjligör detta. Trist, för fler hade kunnat leva på sin lön om trösklarna hade sänkts.