EU och demokratin

Kan inte bara EU ge upp och låta irländarna vara ifred, skrota Lissabonfördraget och göra om hela organisationen så att det INTE är ett pengaslukande, överstatligt elitprojekt? Framförallt är det tondövheten mot vad medborgarna i Europa säger (när dom väl får chansen). Frankrike och Holland röstade nej, konstitutionen föll, hölls tyst om i nått år och sedan kom tillbaks med ett nytt namn.

Denna gången skulle det dock inte gå snett, därför fick folk inte vara med och bestämma. Förutom irländarna – som sa nej. Nu sker det förhandlingar om undantag och specialregler så att ytterligare en folkomröstning skall hållas – ett ”Ja” håller på att köpas. Hur kan man tro att EU som insitution kommer att komma ut med huvudet högt ur detta?

För att se lite hur tankarna går, se gärna Margot Wallströms intervju nedan. Svensk transkription finns hos HaX. Den värsta kommentaren är:

Dom politiska ledarna har investerat så mycket politiskt kapital och energi för att få den nya organisationen, att få EU att fungera bättre. Så klart så kommer dom inte att ge upp i första taget. Dom kommer att försöka hitta…