För en gångs skull pratas det om skattepengar…?

Ett inslag i TV4 Nyheterna angående utgifter under Sveriges ordförandeskap. Det som kritiserades var de utflykter och kringarrangemang som de deltagande minstrarna skall vara med på – samt att deras partner också får sin vistelse betald under Sveriges halvår i rampljuset.

I inslaget medverkade – självfallet – Lars Ohly och en miljöpartist som jag har glömt namnet på. Dom tyckte självklart att det var ett slöseri med skattebetalarnas pengar: allt som inte har med politiken att göra ”kan väl dom betala själva”.

Det är klart att dom kan, det handlar bara att sätta ner foten och skicka fram Maud och säj ”vi ansvarar för skattebetalarnas pengar och då måste vi vara sparsamma”. Snälla Maud – gör det.

Dock är det märkligt att de bägge herrarna som i alla andra sammanhang vägrar ta ”skattebetalarnas pengar” i sin mun nu hoppar fram gubben i lådan och klagar. Det beror ju självklart på att bägge partierna är motståndare till EU – inget annat. Plus är det lite lättfångade politiska poäng… snällt av TV4 att ställa detta som förstanyhet i kvällens nyhetssändning.

[Nyhetskanalen.se]