Halal-TV verkade inte vara så bra

Ska ha sagt det med en gång – jag har inte sett det. Men andra har tydligen… Både Johan Ingerö och Dick Erixon – och bägge har i stort sätt samma uppfattning – detta är verkligen Public Service.

Fd. vice ordföranden i Ung Vänster blir intervjuad – men presenteras som en helt vanligt ”Svensson”.

Det blir inte mycket religion i första delen av SVT:s islamska Halal-tv. Däremot blir det uppvigling och klasskamp för hela slanten.

Programmet försöker att sälja in sig självt som något som kommer att integrera och föra samman människor – slutar istället med att man dels ÖKAR spänningar mellan grupper och dessutom mellan helt andra grupper än vad man kan tro. Självklart trodde man att detta skulle ha något med religion att göra, men det blev ”upp till kamp” för hela slanten. Tydligen behöver väl (s)+(mp)+(v) draghjälp i opinionen.

Att folk inte tröttnar på detta och bara stänger av SVT, struntar i att betala licensen och låter skiten självdö. Alternativt faktiskt betala för den – men låta oss andra som inte vill se skiten slippa. Så fungerar det med alla möjliga TV-kanaler – så varför inte Halal-TV också. Dock mycket tveksamt att någon skulle vilja köpa det.

[Dick Erixon] [Johan Ingerö] [Johan Ingerö – Omvänd Walraff]