Ta del av annans värdestegring? – Dumheter

Det skjuts en hel del i Göteborg nu för tiden. Och det är samma stadsdelar som gång på gång utmärker sig. Aftonbladets ledare sätter fingret på problemet:

Samhället måste fördöma den som skjuter på en annan person. Dessutom mitt bland lekplatser och lägenheter. Ingen kan ursäkta sig med en dålig uppväxt när man är beredd att döda.

och vidare

Däremot finns det skäl att lyssna på dem som försöker stoppa ungdomar från att begå brott.

– I dag sätts resurserna in för sent, anser Dan Gaversjö, som leder Göteborgs arbete mot rekryteringen till kriminella gäng.

Dock tycker Aftonbladet att man sedan skall berömma dåligt uppförande med målning och finsnickeri:

Men politikerna måste också ta fram de pengar som behövs för att rusta upp skolor och bostadsområden.

Vem fan har lust att måla upp en skola när den om en vecka har blivit spraymålad? Eller sätta upp gatlyktor som snart blir ”pangade”? Eller gång efter annan sätta upp glasskivor i busskurer som nästföljande natt sparkas sönder?

Det senaste årtiondet har förmögenhetsskillnaderna ökat kraftigt. Hyresgästerna i storstädernas miljonprogram har inte fått någon del i den enorma värdeökningen i mer attraktiva områden.

Här spårar ju ledaren ut fullständigt. ME (antar att det står för Mats Engström) anser att det är orättvist att hyresgäster inte får ta del av någon värdestegring, snacka om att äta kakan och ha den kvar. Alla vi som har köpt oss något eget, och ofta betalar mer för detta än motsvarande hyresrätt, får ju självklart del av en värdestegring eftersom det är VÅR ägodom. Skall hyresgästerna få ta del av värdestegring av någon annans (hyresägarens) värdestegring? Det är ju totalt befängt!

Vill man ha någon ”värdestegring” måste man satsa pengar och betala för det. Att det sedan per automatik betyder att man ”tjänar” pengar på en bostad är ingen säkerhet. Bostadspriserna sjunker nu i många områden och de som måste sälja (byte av jobb, tillökning i familjen, skiljsmässa/uppbrott) kan säkert gå med förlust. Sådant behöver aldrig hyresgäster oroas över.

[Det orättvisa våldet | Svensk politik | Ledare | Aftonbladet]