(s) har kommit till insikt

(s) har nu kommit med en liten ”sneak-peak” på jobbpolitiken inför valen 2010. Visserligen skall A-kassan ökas på så att 80% av befolkningen skall få 80% av inkomsten vid arbetslöshet (samt betala mindre för försäkringen), men det skall bli ”ökad kontroll och uppföljning ” samt ”…bara under en begränsad period – hur länge är dock oklart”.

Lite lagom halvluddigt kan väl tyckas och att lågavlönade, via skattesedeln, behöva bidra till arbetslöshetsförsäkringen så att personer med ännu högre lön skall kunna få ut 80% är väl det som kallas ”solidariskt”. Jag kallar det orättvist. Har man 24-25000:- i månadslön borde man dels kunna spara till sig en buffert så att man kan klara en arbetslöshet även utan 80% ersättning. Alternativt betala för en privattilläggsförsäkring.

Sedan hur allt skall finansieras – det är det ingen som vet.

[SvD]