Stå upp för yttrandefriheten !

Förslaget om lagstiftning mot könsdiskriminerande reklam åker i papperskorgen. Jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (fp) säger precis det som behövs:

Jag vill inte inskränka en grundläggande mänsklig fri- och rättighet för en lagstiftning vars effektivitet jag ifrågasätter. Så vinner vi inte slaget om jämställdheten

Vi skall inte stifta lagar mot dålig smak. Självklart finns det reklam som nuddar gränsen, men jag vill tillskriva oss konsumenter större intelligens än de som nu tycker att Nyamko gör fel. Medborgare klara av att sortera bort och strunta i reklam. Gillar man inte bikinibrudar så behöver man väl inte köpa just den hylsnyckelsatsen. Tycker man att det är fånigt att det alltid är killar som dumförklaras i tvättmedelsreklam så får man väl skita i att köpa just det tvättmedlet. Att vi hela tiden skall bli ompysslade av politiker som tycker än det ena, än det andra gör att vi blir gnälliga och osjälvständiga. Alltid någon annan som ska ordna allt, ta bort det som stör lite, det som irriterar.

Äh – väx upp säger jag ! Ryck på axlarna istället och gå vidare…

[SvD]